شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان
سال 1402، سال مهار تورم ، رشد تولید
 
شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان
شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان
۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
شهر هوشمند

تحلیل شاخص های مدیریتی ایجاد شهر هوشمند در فرایند تحلیل شبکه به روش  ANP دردستگاهای اجرایی

سهیل رخشانی مهر1، مهشید نصرتی 2 ،محسن میرادی 3

1-دانشجوی دکترای مکانیک،کارشناس تاسیسات شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان

2-مهشید نصرتی،فوق لیسانس مدیریت دولتی،معاونت برنامه ریزی و منابع انسانی شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان

3-محسن میرادی ففوق لیسانس مدیریت دولتی ،مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان

 

ازجمله استراتژی ها و راهکارهای لازم برای توسعه اقتصادی و رسیدن به اقتصاد پایدار در هر کشور تقویت اقتصاد منطقه ای و شهری و یا به عبارت بهتر اقتصاد پایدار بر مبنای زیر ساخت  هوشمند شهر است،اقتصاد پایدار و هوشمند خود نیازمند امکانات هوشمند در هر شهر ازجمله اقتصاد هوشمند،زیرساخت و ارتباطات هوشمند،حمل و نقل شهری هوشمند،،دولت هوشمند،انرژی هوشمند،سلامت هوشمند،کسب و کار هوشمند، شهروند هوشمند را می باشد،در این مقاله با درنظر گرفتن شاخص های ایجاد شهر هوشمند به ترسیم ماتریس تصمیم پرداخته و سپس به روش تحلیل فرایند شبکه به نرمال سازی ماتریس پرداخته که در نتیجه با اهمیت ترین گزینه که همان محیط زیست هوشمند می باشد انتخاب شده است لازم به ذکر است که رویکردحل مسئله  افزایش دمای سطح زمین وگرمایش جهانی بوده،اصطلاح "شهر هوشمند" به طور بسیار گسترده در ادبیات مدیریت و برنامه ریزی شهری استفاده نشده و هنوز هم شناسایی جنبه های مختلف آن به عنوان یک اصلی برای بررسی جزئیات بیشتر در حال مطالعه و پژوهش می باشد ولی از طرف اندیشمندان این حوزه تعاریفی از شهر هوشمند بیان شده که در ادامه ارائه می گردد،شهر هوشمند مکانی ممتاز برای توسعه پایدار اقتصادی، صنعتی ... بود که در آن به مسائلی مانند ترافیک، مصرف انرژی، آلودگی، تخریب سرزمین، بروز رسانی و بهینه سازی زیرساختهای شهری، بهبود کیفیت زندگی و ... از طریق یک رویکرد نوآورانه و سیستماتیک، بر اساس ارتباط و تبادل اطلاعات با هدف بهینه سازی فرآیندهای مدیریت شهری پرداخته می شود.

 شهری هوشمند جایی است که سرمایه گذاری در سرمایه های انسانی و اجتماعی و زیرساختهای ارتباطی از جمله حمل و نقل و همچنین زیر ساخت های مدرن مانند ICT که باعت رشد پایدار اقتصادی و کیفیت بالای زندگی می شود با مدیریت صحیح منابع طبیعی از طریق مدیریت مشارکتی مردم در آن انجام  می پذیرد، بر اساس ادبیات مدیریت شهری،شهری هوشمند است که قادر به پیوند سرمایه فیزیکی با سرمایه اجتماعی به منظور توسعه خدمات بهتر و زیرساخت لازم در یک شهر بوده و تنها در این صورت است که مدیران شهری و استانی، قادر به تجمیع فن آوری، اطلاعات، و دیدگاه فرهنگی و اجتماعی برحسب یک برنامه منسجم و بهبود خدمات شهری خواهند بود، بر اساس نگرش و تفکر سیستمی، "شهر هوشمند" یک کلان سیستم از زیر سیستم های شهری است.

ارتباط و تعاملات عملیاتی بین این تعداد زیاد از مجموعه ها و زیرسیستم های شهری باعث می شود که مستقل بودن و همچنین استاندارد سازی زیر مجموعه ها و زیر سیستم های یک شهر به عنوان یک اصلی اساسی و مهم در ساختار و مدیریت شهرهای هوشمند عمل نماید بطوری که نبود و با ضعف در استقلال و استاندارد سازی حوزه های مدیریت زیرمجموعه ها و زیر سیستم های شهری، باعت افزایش هزینه های مدیریت شهری و با ضعف در مدیریت شهرها خواهد گردید،زیرا نبود این استانداردسازی بین زیرمجموعه ها و زیر سیستم های شهر کلان سیستم، اجرای پروژههای تعریف شده در هر شهر جهت دستیابی به اهداف شهری را با کل تر موانع جدی روبرو نموده و هزینه های دست یابی به چشم انداز کلان سیستم شهر را افزایش می دهد. در این شهرها که براساس زیرساخت های زندگی الکترونیک طراحی می شود، نیازهای افراد به روشی هوشمندانه و با استفاده از آخرین فناوری های روز دنیا تامین می شود، اگرچه زیرساخت های فیزیکی از مهم ترین و ضروری ترین نیازهای توسعه زندگی شهرنشینی شهرهای هوشمند است، اما امروزه شهرها بیش از پیش به ابزارهای ارتباطی مبتنی بر فناوری های روز دنیا نیاز دارند، محیط زندگی هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند، ساختمان هوشمند و... و از همه مهم تر شهروندان هوشمند، از معیارهای اصلی شهرهای هوشمند در آینده هستند. این مقاله در سومین کنفرانس ISC شهر سایبری در تاریخ 1396 بصورت شفاهی در دانشگاه تهران ارائه گردیده شده است.

 
تاریخ تولید: 96/10/05
تاریخ به روز رسانی:
1397/06/14
تعداد بازدید:
1755
نویسنده:
مدیر سایت
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق وب سایت متعلق به شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان می باشد. بیانیه حریم خصوصی
استفاده از مطالب سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد. تمامی اطلاعات شخصی کاربران که از طریق فرمهای موجود در سایت تکمیل و ارسال میشود محرمانه تلقی شده و حریم شخصی افراد کاملا محفوظ خواهد ماند.
Powered by DorsaPortal